10 καλύτερα βιβλία στα ελληνικά για επιχειρήσεις και οικονομική επιτυχία 2023

Best seller βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά, με εκατομμύρια πωλήσεις και χιλιάδες θετικές αξιολογήσεις απο ανθρώπους που τα εμπιστεύτηκαν για να πετύχουν.

Αν έχετε βάλει σκοπό ζωής να πετύχετε οικονομικά σίγουρα η πρώτη σωστή κίνηση είναι να διαβάσετε. Τα παρακάτω βιβλία είναι κάποια από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί πάνω στο θέμα και θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες.

1.Γίνετε πλούσιοι με τη δύναμη της σκέψης

“Ό, τι το μυαλό μπορεί να συλλάβει και να το πιστέψει, το μυαλό μπορεί να το επιτύχει.”
-Napoleon Χιλ

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το σημαντικότερο οικονομικό βιβλίο που έχει ποτέ γραφτεί. Ο Ναπολεον Χιλ ερεύνησε πάνω από 40 εκατομμυριούχους ώστε να βρει τι ήταν αυτό που τους οδήγησε στην επιτυχία. Σε αυτό το βιβλίο μοιράζεται αυτή του την γνώση.

Γίνετε πλούσιοι με τη δύναμη της σκέψης

2.Η επιχείρηση του 21ου αιώνα


Αυτό το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, αν θέλετε και εσείς. Μιλάει για το μάρκετινγκ δικτύων, απευθείας πωλήσεις, MLM επιχειρηματική. Αν έχετε έχετε αμφιβολίες σχετικά με αυτούς τους τύπους των επιχειρήσεων, το βιβλίο αυτό θα σας βάλει στη σωστή νοοτροπία της ιδιοκτησίας της επιχείρησής σας. Οι καιροί αλλάζουν και η ασφάλεια της απασχόλησης είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Θα πρέπει να λάβετε μια απόφαση αν θέλετε να πετύχετε αφήνοντας κάτι για την επόμενη γενιά ή αν θαεργάζεστε 40 χρόνια και δεν θα έχετε τίποτα να δείξετε , εκτός από το χρέος.

Η επιχείρηση του 21ου αιώνα

3.Χτίζοντας μια αυτοκρατορία

Σε αυτά τα ειλικρινή και καθηλωτικά απομνημονεύματα ,για πρώτη φορά , ο ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Nike, Φιλ Ναιτ, μοιράζεται την ιστορία της εταιρείας από τις πρώτες της μέρες μέχρι την εξέλιξη της σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες,εμβληματικές,ανατρεπτικές και κερδοφόρες εταιρείες στην ιστορία.

Χτίζοντας μια αυτοκρατορία

4.Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών

Αν κάποιο βιβλίο θεωρείτε must-read από αυτή τη λίστα, μάλλον είναι αυτό εδώ. Ο Tim Ferriss έχει αφιερώσει περισσότερα από πέντε χρόνια μελετώντας τα μυστικά της τάξης των Νέων Πλουσίων, μιας ταχέως αναδυόμενης κατηγορίας ανθρώπων, οι οποίοι σταμάτησαν να “αναβάλλουν” τη ζωή τους (δούλεψε σκληρά αποταμίευσε, βγες στη σύνταξη) και εκμεταλλεύθηκαν τις νέες αξίες -χρόνο και κινητικότητα- για να καταφέρουν να ζήσουν μέσα στην πολυτέλεια “εδώ και τώρα”.

Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών

5.Πετυχαίνω τη συμφωνία

Tο Πετυχαίνω τη συμφωνία παρέχει μια συνοπτική, βήμα προς βήμα, δοκιμασμένη στρατηγική για να καταλήξετε σε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες για κάθε είδους διαφωνίες – είτε αυτές αφορούν γονείς και παιδιά, γείτονες, εργοδότες και εργαζόμενους, πελάτες και εταιρείες, ενοικιαστές ή διπλωμάτες.

Πετυχαίνω τη συμφωνία

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τη λίστα μας, Τα 5 καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης

6.Lean Startup

Βιβλίο που στοχεύει περισσότερο στις επιχειρήσεις μεσώ ή για την τεχνολογία. Πως λειτουργούν οι start up επιχειρήσεις, τι χρειάζεται για να πετύχουν, πως εξασφαλίζουν χρηματοδότηση , πως θα δημιουργήσουν σύντομα το προϊόν τους και πως θα το πουλήσουν με επιτυχία.

Lean Startup

7.Το μυστικό

Οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου(Blanchard Ken και Mark Miller) προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα, τι κάνει ένα ηγέτη επιτυχημένο. Με ένα σπουδαίο επιχειρηματικό παραμύθι αποκαλύπτουν το μυστικό που οι μεγάλοι ηγέτες ήδη γνωρίζουν και δίνουν τις λεπτομέρειες όλων όσων χρειάζεται να κάνετε για να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε αληθινά τους άλλους.

Το μυστικό

8.Ηγεσία επικεντρωμένη σε αρχές

Το βιβλίο αυτό καλεί τους αναγνώστες να επικεντρώσουν τη ζωή τους και την ηγετική τους δραστηριότητα γύρω από αιώνιες αρχές όπως η εντιμότητα, η δικαιοσύνη, η ισοτιμία και η ακεραιότητα, που αποτελούν τις ρίζες κάθε επιτυχημένης οικογένειας και κάθε θεσμού που ευδοκίμησε ποτέ. Οι αναποτελεσματικοί άνθρωποι προσπαθούν να διαχειριστούν το χρόνο τους με βάση τις προτεραιότητές τους, λέει ο Stephen R. Covey, ενώ οι αποτελεσματικοί άνθρωποι ζουν τη ζωή τους και διαχειρίζονται τις σχέσεις τους σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, οικουμενικά έγκυρους και αναλλοίωτους.

Ηγεσία επικεντρωμένη σε αρχές

9.Ο οδηγός επενδύσεων του πλούσιου μπαμπά

Γραμμένο από τους συγγραφείς του Bestseller των New York Times “Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς”, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα μέσω των Εκδόσεων Κλειδάριθμος, το βιβλίο “Ο Οδηγός Επενδύσεων του Πλούσιου Μπαμπά” δεν ενδείκνυται για όσους επενδυτές αναζητούν τη “γρήγορη λύση”, την “εύκολη απάντηση”, τη “μαγική συνταγή”, ή την “καλή πληροφορία”. Αντίθετα, είναι ένας μακροπρόθεσμος οδηγός για οποιονδήποτε επιδιώκει να γίνει πλούσιος επενδυτής και να τοποθετείται όπου επενδύουν οι πλούσιοι.

Ο οδηγός επενδύσεων του πλούσιου μπαμπά

10.Αναπτύξτε τον ηγέτη μέσα σας

Εξετάζοντας τις διαφορές μεταξύ των τρόπων ηγεσίας, ο John Maxwell περιγράφει τις βασικές αρχές που θα σας επιτρέψουν να εμπνέετε, να δίνετε κίνητρα, και να επηρεάζετε τους άλλους. Οι αρχές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε οργανισμό ώστε να ενισχυθεί η ακεραιότητα και η αυτοπειθαρχία στο εσωτερικό του και να προετοιμαστεί το έδαφος για θετικές αλλαγές. Το “Αναπτύξτε τον ηγέτη μέσα σας” εξετάζει επίσης τους τρόπους για να είστε αποτελεσματικοί στα υψηλότερα καθήκοντα της ηγεσίας κατανοώντας τα πέντε χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κάνουν τους “ηγέτες” να ξεχωρίζουν από τους “μάνατζερ”.

Αναπτύξτε τον ηγέτη μέσα σας