καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα feature image

Λίστα με τα 7 καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που θα μπορούσατε να διαβάσετε.

Βιβλία που βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες από το παρελθόν που περιγράφουν με μοναδικό τρόπο το κλίμα και την κοινωνία των τότε εποχών.

Περιεχόμενα Άρθρου

Η άλλη ερωμένη του βασιλιά | Τιμή: €19.50

Υψηλή ίντριγα των Τυδόρ.

Αποκαλύψτε τις ζωές των αδελφών Μπολέυν, την Άννα και τη Μαρία, καθώς εξελίσσεται ένας κόσμος έρωτα, φιλοδοξίας και συνωμοσιών στην αυλή του βασιλιά Ερρίκου Η’ της Αγγλίας. Αν αναζητάτε ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο δράμα, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

Σινουχέ, ο Αιγύπτιος | Τιμή: €20.50

Ταξίδι στον αρχαίο κόσμο.

 Ακολουθήστε τη συναρπαστική ζωή του Σινουχε, ενός γιατρού στην αρχαία Αίγυπτο, καθώς ταξιδεύει σε όλη τη Μεσόγειο, εμπλέκεται σε ίντριγκες, βιώνει μεγάλους έρωτες και πολιτικές συγκρούσεις. Αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα πραγματεύεται διαχρονικά θέματα που απασχολούν ακόμα και σήμερα.

Ο συνέταιρος του εμπόρου | Τιμή: €12.50

Εμπορικές περιπέτειες και κοινωνικές συγκρούσεις.

Παρακολουθήστε τις συναρπαστικές περιπέτειες ενός εμπόρου καθώς ταξιδεύει από την Ευρώπη στην Ανατολή αναζητώντας πλούτο και ευκαιρίες. Αυτό το μυθιστόρημα εποχής δεν αποφεύγει να αναδείξει τις κοινωνικές ανισότητες και τους αγώνες για επιβίωση σε μια ταραχώδη περίοδο.

Η Βιβλιοθηκάριος του Άουσβιτς | Τιμή: €13

Η αληθινή ιστορία της Ντίτα Κράους.

Αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Ντίτα Κράους, ενός 14χρονου κοριτσιού που βρέθηκε να φυλάσσει μια κρυφή βιβλιοθήκη οκτώ βιβλίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. Η Ντίτα, με κίνδυνο της ζωής της, διαφύλαξε αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα ελπίδας και γνώσης, προσφέροντας μια διέξοδο από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος στους συγκρατούμενους της. Αν αναζητάτε μια ιστορία για την ανθρώπινη ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γνώσης σε σκοτεινούς καιρούς, τότε αυτό το βιβλίο είναι σίγουρα για εσάς.

Δεκαεπτά Κλωστές | Τιμή: €17

Το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας.

Μια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. 

Ο Φαραώ της άμμου | Τιμή: €12

Η αρχαία Αίγρυπτος ζωντανεύει.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της αρχαίας Αιγύπτου. Ακολουθήστε τον Ντουράντε, έναν Ιταλό περιηγητή, καθώς περιπλανιέται ανάμεσα σε επιβλητικά μνημεία, αποκαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και μπλέκεται σε ερωτικές περιπέτειες. Θα γίνετε μάρτυρες συναρπαστικών ανασκαφών, θα έρθετε αντιμέτωποι με ισχυρές ίντριγκες της βασιλικής αυλής και θα νιώσετε τον καυτό άνεμο της ερήμου να σας μαγεύει.

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά | Τιμή: €14

Ένα ταξίδι στην εξορία και τη δολοφονία του Τρότσκι.

Ανακαλύψτε την άγνωστη πλευρά της ιστορίας μέσα από τα μάτια του Ramón Mercader, του δολοφόνου του Leon Trotsky. Αυτό το μυθιστόρημα ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του Τρότσκι, ιδρυτή του Κόκκινου Στρατού και ηγετικής μορφής της Ρωσικής Επανάστασης, από την εξορία του στο Μεξικό μέχρι τη μοιραία συνάντησή του με τον δολοφόνο του. Ετοιμαστείτε για μια ιστορία γεμάτη ψυχολογικό βάθος, αναπάντητα ερωτήματα και μια διαφορετική ματιά σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

Δείτε ακόμα

Τα 5 καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης 2024. Δείτε τα best seller

Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινήτρου εάν επιλεγούν προσεκτικά. Μπορείτε να βρείτε πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης και αυτοανάπτυξης, αλλά τα καλύτερα έχουν τη δύναμη να σας παρακινήσουν να κάνετε υπέροχα πράγματα που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν. Είναι

Τα 5 καλύτερα ανδρικά αρώματα 2024

Τα καλύτερα ανδρικά αρώματα είναι πολλά! Η σωστή επιλογή σε άρωμα μπορεί να είναι μια δύσκολη. Ετοιμάσαμε μια λίστα που για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα στα καλύτερα ανδρικά αρώματα, είτε πρόκειται για εσάς είτε για ένα ιδιαίτερο δώρο.

Τo καλύτερο ebook reader . Οι 5 καλύτερες επιλογές

Ψάχνετε τo καλύτερο ebook reader ; Η λίστα μας θα σας βοηθήσει να διαλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας Τα ebook readers είναι μια στροφή της τεχνολογίας προς πιο παραδοσιακές πρακτικές, τα βιβλία. Μοιάζουν με μικρά tablets, αλλά με πολύ