[Παρουσίαση] Αφυγραντήρας KULLHAUS ALPHA Q13L

KULLHAUS ALPHA Q13L

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τον αφυγραντήρα Kullhaus Alpha Q13L που έχουμε στην κατοχή μας και έχουμε δοκιμάσει. Η εταιρεία KullHaus ειδικεύεται στην παραγωγή και πώληση μόνο αφυγραντίρων και ιονιστών – καθαριστών αέρα. Συμπεριλαμβάνεται στις πιο ποιοτικές και αξιόπιστες εταιρείες στις κατηγορίες αυτές παράγοντας σχετικά λίγα αλλά κορυφαία μοντέλα για τους καταναλωτές.

Με την αγορά των αφυγραντήρων να έχει μεγαλώσει πάρα πολύ , μπορεί κάποιος εύκολα να <<χαθεί>> ανάμεσα στις αμέτρητες επιλογές. Όπως έχουμε αναφέρει και στην λίστα μας ” Ο καλύτερος αφυγραντήρας. Οι 5 καλύτερες επιλογές αθόρυβου αφυγραντήρα, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής πρέπει να κοιτάει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πριν προβεί σε αγορά, ανάλογα τις απαιτήσεις και τον χώρο που θα τοποθετηθεί η συσκευή.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Kullhaus Alpha Q13L είναι:

  • Καλύπτει χώρους μέχρι περίπου 80m²
  • Χωρητικότητα Δεξαμενής Νερού 2,3 λίτρα
  • Επίπεδα θορύβου 35dB – 39dB ( είναι πολύ χαμηλό, θεωρείται αθόρυβο για αφυγραντήρα)
  • Ψηφιακές ρυθμίσεις
  • Κατανάλωση ρεύματος  Ελάχιστο 109watts / Κανονικό 145watts  / Μέγιστο 168watts / Σε κατάσταση ύπνου (Standby) 0,4watts
  • 2 Ταχύτητες ανεμιστήρα
  • Διαστάσεις Συσκευής (ΠxΒxΥ) 30.8εκ × 20.9εκ × 44.5εκ
  • Δοχείο αφυγραντήρα 13 λίτρων
  • Μικτό βάρος 11,6 kg
  • Εγγύηση μοτέρ / συμπιεστή 5 χρόνια

Συσκευασία και περιεχόμενα:

Η συσκευασία είναι παρόμοια όπως και στην προηγούμενη συσκευή της εταιρείας KullHaus που είχαμε παρουσιάσει (Καθαριστής αέρα KULLHAUS AERO+ ) . Σωστό μέγεθος για την συσκευή, με τα απαραίτητα προστατευτικά για να φτάσεις στον χώρο σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Ανοίγοντας την κούτα , θα συναντήσουμε το πρώτο αφρολέξ.

Βγάζοντας το πάνω προστατευτικό αφρολέξ , συναντάμε την συσκευή μέσα σε πλαστικό. Μέσα στο πλαστικό μαζί με τη συσκευή και τις οδηγίες χρήσης θα βρούμε το σωληνάκι για την μόνιμη σύνδεση με την αποχέτευση για όποιον θελήσει να το συνδέσει , έτσι ώστε να φεύγει κατευθείαν το νερό και να μην χρειάζεται να αδειάζετε το δοχείο σας όταν γεμίζει. Έχει μήκος 60εκατοστά και είναι πολύ θετικό ότι μας το παρέχει η KullHaus μέσα στην συσκευασία.

Πέρα από το κάτω προστατευτικό αφρολέξ δεν συναντάμε κάτι άλλο στην συσκευασία μέσα.

Σχεδιασμός:

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, μπροστά το design της συσκευής κρατάει έναν minimal σχεδιασμό με κυρίαρχο το λευκό χρωμα που στην πρόσοψη θα βρούμε μόνο το λογότυπο της εταιρείας.

kullhaus alpha q13l front

Στο πάνω μέρος, στα πλαϊνά υπάρχουν δύο λαβές για την εύκολη μετακίνηση και στη μέση τα διακοσμητικά πλαστικά από τα οποία περνάει ο αέρας. Επίσης στο κέντρο πάνω στο πλαίσιο βρίσκεται η ψηφιακή οθόνη ενδείξεων μαζί με τα πλήκτρα αφής υψηλής ακρίβειας. Μέσω αυτών ρυθμίζετε ψηφιακά την υγρασία χώρου που επιθυμείτε.

kullhaus alpha q13l top

Στο πίσω μέρος, στο πάνω μισό της συσκευής βρίσκεται το φίλτρο και κάτω βρίσκεται το πορτάκι που ανοίγοντας το θα βρούμε το δοχείων νερού 2.3λίτρων. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο βρίσκεται η υποδοχή για το σωληνάκι συνεχής αποστράγγισης αν θέλετε να συνδέσετε τον αφυγραντήρα απευθείας με αποχέτευση. Τέλος, από το κάτω μέρος του αφυγραντήρα βγαίνει το καλώδιο τροφοδοσίας μήκους 2 μέτρων.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 30.8εκ πλάτος × 20.9εκ βάθος και 44.5εκ ύψος. Το μέγεθος είναι εξαιρετικό και μπορούμε να το πούμε compact , ειδικά για τα 80 περίπου τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την διαφορά μεγέθους με ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο της αγοράς(το οποίο όμως καλύπτει περισσότερα τετραγωνικά).

kullhaus alpha q13l compare

Kullhaus Alpha Q13L στο Plus4u.gr

Τιμή:169€

plus4u banner

Χρήση:

Πριν χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τις οδηγίες χρήσης. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται βιβλιαράκι στα Ελληνικά με απλές και κατανοητές οδηγίες.

Για την χρήση και την ρύθμιση του αφυγραντήρα χρησιμοποιούμε την ψηφιακή οθόνη και τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται στο πάνω μέρος της συσκευής. Τα πλήκτρα και οι ενδείξεις που υπάρχουν περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

πινακας ελεγχου Kullhaus alpha Q13L
Εικόνα: KullHaus.gr

Η χρήση της συσκευής είναι πολύ απλή. Χειροκίνητα ρυθμίζετε το επιθυμιτό επίπεδο θερμοκρασίας που θέλετε και η λειτουργία KullSave κάνει τα πάντα αυτόματα. Όπως αναφέρει η εταιρεία:

Ο αφυγραντήρας θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει τον στόχο. Όταν η υγρασία πέσει στα επιθυμητά επίπεδα, ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για περίπου 3 λεπτά στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας Kullhaus Alpha Q13L θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά.

Μετά τα 17 λεπτά θα λειτουργήσει μόνο ο ανεμιστήρας για 2 περίπου λεπτά , προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί κατά περίπου +3% πάνω από το επιθυμητό επίπεδο, ο αφυγραντήρας θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση , ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για περίπου 3 λεπτά στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας θα πει εκ νέου σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά και ούτω καθεξής.

Η παραπάνω διαδικασία έχει ονομαστεί από την εταιρεία λειτουργία KullSave . Σύμφωνα με την KullHaus: Με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας KULLSAVE το κόστος λειτουργίας μειώνεται ακόμη περισσότερο . Η KULLSAVE εγγυάται τη χαμηλότερη κατανάλωση της αγοράς! Οι πραγματικές μετρήσεις κατανάλωσης είναι αμείλικτες.

Kullhaus Alpha Q13L στο Plus4u.gr

Τιμή:169€

plus4u banner

Έξτρα λειτουργίες του KULLHAUS ALPHA Q13L:

Επίσης η συσκευή εξοπλίζεται με :
-Timer για αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής μετά το χρονικό όριο που θα επιλέξετε. Πατήστε διαδοχικά το αντίστοιχο κουμπί για να επιλέξετε τη διάρκεια από 1 έως 24 ώρες.

-Λειτουργία ύπνου για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας στην χαμηλότερη ταχύτητα. Στην χειροκίνητη λειτουργία, πατήστε το κουμπί λειτουργία ύπνου για να ενεργοποιηθεί.

– Λειτουργία κλειδώματος για να μην χρησιμοποιείτε η συσκευή από τα παιδιά. Για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση πατήστε για 2 δευτερόλεπτα το κουμπί της λειτουργίας ύπνου.

-Αυτόματη απενεργοποίηση. Όταν το δοχείο νερού γεμίσει, ο αφυγραντήρας απενεργοποιείτε μόνος του.

-Αυτόματη απόψυξη. Γίνεται αυτόματα και κατά τη λειτουργία απόψυξης δεν μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση. Μόλις ολοκληρωθεί η συσκευή επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας.

-Λειτουργία Μνήμης. Αν υπάρχει διακοπή ρεύματος ή βγει η συσκευή από την πρίζα, όταν επανέλθει, οι ρυθμίσεις και η κατάσταση λειτουργίας θα επανέλθουν αυτόματα.

Θεωρούμε ότι η χρήση του αφυγραντήρα είναι εύκολη και δεν θα προβληματίσει κάποιον, καθώς δεν έχει περίπλοκες ρυθμίσεις και παραπάνω λειτουργίες ή πλήκτρα από αυτά που πραγματικά χρειάζονται. Τα επίπεδα θορύβου κατά την λειτουργία είναι πολύ χαμηλά και ο αφυγραντήρας δεν θα σας ενοχλεί ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου.

Κατανάλωση και λοιπά χαρακτηριστικά:

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη η κατανάλωση ρεύματος του αφυγραντίρα Kullhaus Alpha Q13L είναι αρκετά χαμηλή για την κατηγορία του. Μάλιστα οόπως γράψαμε παραπάνω και αναφέρει η εταιρεία KullHaus, με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας KULLSAVE το κόστος λειτουργίας μειώνεται ακόμη περισσότερο . Η KULLSAVE εγγυάται τη χαμηλότερη κατανάλωση της αγοράς!

kullhaus alpha q13l ikanotita afigransis
Εικόνα: KullHaus.gr

Στα υπόλοιπα και πιο εξιδεικευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτά που δεν αναφέραμε ως τώρα είναι η ονομαστική ροή αέρα Υψηλή: 95 m³/h / Χαμηλή: 70 m³/h και ο βαθμός προστασίας IP20, ο οποίος μας υποδηλώνει ότι υπάρχει σχετική προστασία σε στερεά (2/6) αλλά ελάχιστη έως καθόλου σε υγρά (0/8).

Συμπέρασμα:

Στην τιμή που βρίσκεται ο Kullhaus Alpha Q13L αξίζει να τον αγοράσετε. Τα 169 ευρώ που θα σας κοστίσει (την ώρα που γράφετε η παρουσίαση) τα δικαιολογεί σε όλους τους τομείς. Έχει πολύ καλή και αθόρυβη απόδοση, ωραίο σχεδιασμό και το μοντέλο προέρχεται από μια αξιόπιστη εταιρεία που προσφέρει και 5 χρόνια εγγύησης.

Τιμή:169€

plus4u banner