5 συμβουλές και 5 λάθη για το αντρικό ντύσιμο

Το αντρικό ντύσιμο αν και πολύ απλούστερο του γυναικείου, καταστρέφεται πολύ εύκολα και υποτιμάται ακόμη συχνότερα. Θα παρουσιάσουμε λοιπόν 5 συμβουλές και 5 λάθη για το αντρικό ντύσιμο που μπορούν να το σώσουν ή να το αναδείξουν αντιστοίχως.

 Η λίστα δημιουργήθηκε από το site και την αναδημοσιεύουμε την άδεια του δημιουργού.

5 Συμβουλές

antras me dermatino mpoufan

  • Η πρώτη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι για ένα διαχρονικό, άκρως αρρενωπό και με τεράστια ευελιξία ρούχο που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου. Ο λόγος φυσικά για ένα καλό δερμάτινο μπουφάν. Το καλής ποιότητας, μονόχρωμο (μαύρο ή καφέ), δερμάτινο μπουφάν αφήνει μοναδικό ύφος σε κάθε ενδυμασία ανεξάρτητα του στυλ του. Είναι μία επένδυση που δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου.
  • Μιας και μιλάμε για πανωφόρια, ας σταθούμε σε ένα σημαντικό ακόμη στοιχείο τους, το μήκος. Τα μακριά παλτά και μπουφάν χαρίζουν σοβαρότητα και με συνοδεία καλαίσθητων αξεσουάρ, όπως ένα σκούφο ή ένα κασκόλ, συγκροτούν αξεπέραστο στυλ.
  • Τα κορδόνια αξίζουν επιμέλεια. Δεν υπάρχει καθολικά ταιριαστός τρόπος δεσίματος, καθώς απαιτείται προσαρμογή σε κάθε περίσταση. Τα αθλητικά παπούτσια και οι περισσότερες μπότες δεν συνδυάζονται αρμονικά με τον παραδοσιακό φιόγκο, ενώ τα καλά δερμάτινα, τύπου oxford, τον απαιτούν.
  • Το πουκάμισο είναι κι αυτό ένα ρούχο με ευελιξία. Μπορεί με λίγη προσοχή να συγκροτήσει και επίσημη και καθημερινή ενδυμασία. Καταρχάς ένα καλό πουκάμισο σημαίνει ένα πουκάμισο που κάθεται καλά πάνω σου, είναι στα μέτρα σου. Σε πιο επίσημες ενδυμασίες επιβάλλεται να μπει μέσα από το παντελόνι και τα μανίκια να είναι κατεβασμένα και κουμπωμένα. Για πιο καθημερινό τόνο οι αντίστροφοι κανόνες ταιριάζουν.
  • Ένα ακόμη αξεσουάρ που μπορεί να αναδείξει, ξεχωρίσει και αναβαθμίσει το στυλ σου είναι το κασκόλ. Το χρώμα μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με το παλτό κάνοντας μια μικρή αντίθεση και φυσικά πρέπει να ταιριάζει με τα υπόλοιπα αξεσουάρ: ζώνη, σκουφί και παπούτσι. Αν και όχι με τόση αυστηρότητα όσο η ζώνη με το παπούτσι. Ένα μυστικό μεγάλο είναι το πώς τυλίγεται γύρω από το λαιμό για να αναδειχθεί.
5 Λάθη

  • Μια απόφαση δύσκολη και στυλιστικά ριψοκίνδυνη η επιλογή γυαλιών ηλίου. Ένα από τα πιο συνήθη λάθη είναι τα γυαλιά ηλίου να μην ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου. Οι έμπειροι και καλοί πωλητές ξέρουν να βρίσκουν το πιο κατάλληλο ζευγάρι για κάθε πρόσωπο, αφήνοντας την τελική απόφαση στο ατομικό στυλ του καθενός.
  • Κάθε περίσταση απαιτεί συγκεκριμένη ενδυμασία και κάθε ενδυμασία ένα ταιριαστό ζευγάρι παπουτσιών. Η αναγνώριση και η επιλογή του αρμόζοντος παπουτσιού διακρίνει τον επιμελημένο άντρα από τον άκομψο. Όπως το καλό παπούτσι δεν αρμόζει στο γήπεδο, έτσι και το αθλητικό δεν αρμόζει σε γάμο.
  • Η κομψότητα (και η έλλειψή της) φανερώνεται σε ένα ακόμη σημαντικό αξεσουάρ, τη ζώνη. Ένας άντρας χωρίς ζώνη χάνει αρρενωπότητα. Μα αν δεν την φορέσει σωστά, χάνει ακόμη περισσότερη, γι’ αυτό είναι το επόμενο λάθος στη λίστα μας. Η ζώνη πρέπει να είναι ταιριαστή με το παπούτσι και χρωματικά, αλλά και στην υφή, λόγου χάριν ταιριαστά δέρματα.
  • Σε πιο καθημερινά και αθλητικά σύνολα ίσως να συγχωρείται, σε επίσημα και πιο καλαίσθητα (διάβασε «καλά») σίγουρα όχι, η έλλειψη ενός κομψού και με δείκτες ρολογιού. Γυμνοί καρποί ή παραγεμισμένοι με πάσης φύσεως βραχιόλια είναι θηλυπρεπή στοιχεία και εύκολα αποφεύξιμα με ένα όχι πολύ μεγάλο, κομψό ρολόι.
  • Το τελευταίο λάθος που θα αναφέρουμε για ένα αντρικό ντύσιμο είναι περισσότερο μια αμέλεια. Μια αμέλεια όμως που μπορεί να κοστίσει το στυλιστικό προβάδισμα ενός συνόλου κι αυτή είναι του αξεσουάρ κεφαλιού. Συμβουλέψου τον οδηγό μας Τραγιάσκα, Σκούφος, Καπέλο πότε τα φοράμε και με τι για να αναβαθμίσεις το στυλ σου.

skoura prasina rouxa antras

 Η λίστα δημιουργήθηκε από το site και την αναδημοσιεύουμε την άδεια του δημιουργού.