Τα 10 καλύτερα παγκόσμια ρεκόρ ζώων

Πολλά ζώα μπορούν να μας εμπνεύσουν, να μας καταπλήξουν, να μας διασκεδάσουν, ακόμη και να κατέχουν τίτλους ρεκόρ Γκίνες. Φέτος, ξανά, τα Ρεκόρ Γκίνες επιστρέφουν ξανά με πολλά επιδέξια, ταλαντούχα, ασυνήθιστα και πιο φοβερά είδη από το ζωικό βασίλειο και επιλέξαμε κάποια απο αυτά για τα καλύτερ παγκόσμια ρεκόρ ζώων. Ας δούμε τα κορυφαία αγαπημένα μας ρεκόρ στον κόσμο των ζώων που καλύπτουν σχεδόν από το μεγαλύτερο έως το πιο γρήγορο.

1. Το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο

παγκοσμιο ρεκορ ζωων μαλιαρο προβατο

Ο Κρις είναι το αυστραλιανό πρόβατο που έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ μεταφέροντας ένα εκπληκτικό ρεκόρ 41 κιλών μαλλί. Οι άνθρωποι ανακάλυψαν αυτό το πρόβατο στα βόρεια προάστια της αυστραλιανής πρωτεύουσας, την Καμπέρα, το 2015. Είναι ανάμεσα στα δέκα κορυφαία παγκόσμια ρεκόρ ζώων. Το μαλλί του ήταν τόσο ανεπτυγμένο, που αποτελούσε κίνδυνο για τη ζωή του προβάτου. Έτσι, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να το αφαιρέσουν για να σώσει τη ζωή του.

2. Το ψηλότερο βοοειδή στον κόσμο

Είναι ένα από τα παγκόσμια ρεκόρ των ζώων. Σήμερα, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αποτίουν ένα συγκινητικό αντίο και φόρο τιμής στον γοητευτικό Blosom. Πέθανε πρόσφατα. Αλλά ζει πάντα στην ιστορία ως η ψηλότερη αγελάδα στον κόσμο. Είχε ύψος 1,93μ. Τα ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν την αγελάδα βάρους 2.000 λιβρών ως τη νέα κάτοχο του ρεκόρ το 2014, όταν τότε ήταν 13 ετών.

3. Τα μακρύτερα αυτιά ενός σκύλου

Τα μακρύτερα αυτιά ενός σκύλου

Ο Τίγκερ, το κυνηγόσκυλο, είναι ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για τα μακρύτερα αυτιά σκύλου ποτέ. Τα αυτιά αυτού του σκύλου μετρήθηκαν και ήταν 34,9 εκατοστά το δεξί αυτί και 34,3 εκατοστά το αριστερό αυτί. Ο Bryan και η Christina Flessner από τις ΗΠΑ έχουν τον Tigger και έχουν κέρδισει πολλούς τίτλους εκθέσεων και περισσότερα από 180 βραβεία Best of Breed.

4. Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο

Τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness ανακύρηξαν το 2012 και 2013 τον ψηλότερο σκύλο στον κόσμο έναν σκύλο ράτσας γερμανικό μολοσσό που ζούσε στο Michigan. Ο Δίας, όπως ονομαζόταν, ζύγιζε περίπου 75 κιλά και πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2014 από φυσικά αίτια.

Το ύψος του Δία όταν στεκώταν στα πίσω πόδια του είχε μετρηθεί στα 2 μέτρα και 26 εκατοστά!

5. Η πιο γρήγορη χελώνα στον κόσμο

Οι χελώνες δεν είναι γνωστές για την ταχύτητά τους. Αλλά, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει τουλάχιστον μία χελώνα που κινείται λίγο πιο γρήγορα. Η χελώνα αυτή κατάφερε να τρέξει με ταχύτητα 1,01 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Bertie όπως ονομάζεται η χελώνα βρίσκεται στο Adventure Valley του Ηνωμένου Βασιλείου και η επίδοσή της καταγράφθηκε τον Ιούλιο του 2014

6. Η μεγαλύτερη οικόσιτη γάτα στον κόσμο

Ένα από τα παγκόσμια ρεκόρ ζώων. Ο Stewie ήταν η μεγαλύτερη οικόσιτη γάτα του πλανήτη, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες. Είχε μέγεθος περίπου 1,2μέτρα όταν μετρήθηκε στις 28 Αυγούστου 2010. Ο θάνατος του Stewie συνέβη στις 4 Φεβρουαρίου 2013, λόγω καρκίνου στο σπίτι του στο Reno της Νεβάδα, σε ηλικία 8 ετών. Ο Robin Hendrickson και ο Erik Brandsness ήταν οι ιδιοκτήτες αυτής της οικόσιτης γάτας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε την λίστα μας: 5 Ιστορίες με την ανακάλυψη σύγχρονων φαγητών

7. Το μακρύτερο φίδι του κόσμου σε αιχμαλωσία

Το μακρύτερο φίδι στον πλανήτη είναι η Μέδουσα. Είναι ένας δικτυωτός πύθωνας, ένα είδος φιδιού στην οικογένεια των Pythonidae. Η Full Moon Productions Inc. στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ, είχε αυτό το φίδι.

Είχε μήκος 7 μέτρα και 67 εκατοστά όταν μετρήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2011. Το ερπετό είναι οκτώ ετών και ζυγίζει περίπου 159κιλά.