Τα 7 Καλύτερα Βιβλία Φιλοσοφίας στα Ελληνικά

Αν και εσύ έχεις όρεξη για βαθύτατες σκέψεις , ετοιμάσαμε την λίστα με τα καλύτερα βιβλία φιλοσοφίας ώστε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τα κατάλληλα για εσένα. Πάνω απ ‘όλα η φιλοσοφία αφορά τη βαθιά σκέψη. Οι άνθρωποι, από τα αρχαία χρόνια, ψάχναμε να βρούμε νόημα. Τις απαντήσεις σε διάφορες υπαρξιακές και μη ερωτήσεις .

Η μέθοδος του Σωκράτη

Ο Σωκράτης, ο μέγιστος σοφός, ο ηθικότερος των ανθρώπων, χάραξε με τις ιδέες του και τον τρόπο του βίου του τον πολιτισμό της ανθρωπότητας ολόκληρης. Οι ιδέες του, μεγαλειώδεις στην απλότητά τους, είναι το “κλειδί” που οδηγεί στην ευδαιμονία σήμερα και πάντοτε. Ο Ρόναλντ Γκρος έχει κάνει τρόπο ζωής τη φιλοσοφία του Σωκράτη, παρέχοντάς μας ένα σημαντικό εργαλείο για να βελτιώσουμε την ποιότητα του καθημερινού μας βίου.

public.gr shop bannner image

Πέρα από το καλό και το κακό

Το βιβλίο του Νίτσε κατακρίνει την ιδέα της παραδοσιακής ηθικής, κατηγορώντας άλλους ηθικούς φιλοσόφους ότι είναι δογματικοί στην προσέγγισή τους και υποστηρίζοντας ότι το καλό και το κακό είναι διαφορετικές εκφράσεις των ίδιων βασικών ενστίκτων. Η εικονοκλαστική στάση του Νίτσε είναι πραγματικά δυναμική και αυτό είναι ένα καλό διάβασμα, είτε είστε πεπεισμένοι είτε όχι.

public.gr shop bannner image

Η φιλοσοφία με απλά λόγια

Είτε είστε αρχάριος, είτε ενθουσιώδης σπουδαστής, είτε προχωρημένος μελετητής, Η φιλοσοφία με απλά λόγια θα σας προσφέρει άφθονη πνευματική τροφή.

Στο βιβλίο εξετάζονται οι κυριότερες φιλοσοφικές θεωρίες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι και σήμερα.

Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο συνοπτικές αλλά πλήρεις και απόλυτα κατανοητές εξηγήσεις, διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, κλασικά αξιομνημόνευτα φιλοσοφικά αποφθέγματα, και επιπλέον είναι εμπλουτισμένο με έξυπνη εικονογράφηση που σκιαγραφεί με πνευματώδη τρόπο τις απόψεις που έχει ο άνθρωπος για τα μεγάλα φιλοσοφικά ζητήματα.

public.gr shop bannner image

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Η νέα αυτή έκδοση, σε καινούρια μετάφραση, είναι εμπλουτισμένη με την εντυπωσιακή εικονογράφηση του Φερνάντο Βιθέντε.

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο book cover

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 1848, με την ευκαιρία του συνεδρίου της Ένωσης Κομμουνιστών στο Λονδίνο. Εκτός από το προγραμματικό κείμενο μιας υπό διαμόρφωση τότε διεθνούς επαναστατικής οργάνωσης, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο υπήρξε –και παραμένει εν πολλοίς– μια από τις πιο οξυδερκείς και διεισδυτικές αναλύσεις της καπιταλιστικής κοινωνίας του 19ου αιώνα.

public.gr shop bannner image

Διαβάστε Επίσης : Τα 5 καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης 2021

Εγχειρίδιον

Το να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες της ζωής με ηρεμία, χωρίς να χάνουμε την εσωτερική μας γαλήνη, μπορούμε να το πετύχουμε αξιολογώντας ορθά τις αντιλήψεις που έχουμε για τα πράγματα.

εγχειριδιον book cover

Στο επίκεντρο της διδασκαλίας του Επίκτητου βρίσκεται η απόκτηση της ευδαιμονίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε ποια από τα πράγματα εξαρτώνται από εμάς και ποια όχι. Όσα δεν εξαρτώνται από εμάς, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και οφείλουμε απλώς να τα ανεχόμαστε. Καθώς είναι μάταιο να αγωνιούμε γι’ αυτά ή να τα πολεμούμε. Μπορούμε να αλλάξουμε μόνο εκείνα που εξαρτώνται από εμάς και έτσι μπορούμε να εξουσιάσουμε τον εαυτό μας, ώστε να πετύχουμε την ευδαιμονία.

public.gr shop bannner image

Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας

Από την καθημερινή ζωή μέχρι τον κόσμο των επιχειρήσεων. Η φιλοσοφία του Νίτσε μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός σύμβουλος σε κάθε δύσκολη στιγμή.

99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας book cover

Στα 99 κεφάλαια του βιβλίου αυτού ο Άλλαν Πέρσυ συγκεντρώνει τις πιο καίριες σκέψεις του μεγάλου φιλοσόφου. Δείχνοντας πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε κάθε στιγμή της ζωής.

Μας βοηθάει να παίρνουμε αποφάσεις, να ανακτούμε το θάρρος μας, να ξαναβρίσκουμε τη σωστή πορεία μας, να σταθμίζουμε τη σημασία των όσων μας συμβαίνουν στη διάρκεια της μέρας.

public.gr shop bannner image

Τάο τε τσίνγκ

Αυτό το αρχαίο κείμενο, θεμελιώδες για τον Ταοϊσμό, έχει γίνει πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για εκατομμύρια ανθρώπους στη σύγχρονη κοινωνία.

Τάο τε τσίνγκ book cover

Επικεντρώνεται στην εναρμόνιση, και όχι στην αδιάφορη προσπάθεια. Προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην ηγεσία διοίκησης και ελέγχου και έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπεις την προσωπική επιτυχία. Μια θέση που οδήγησε αυτό το αρχαίο κινεζικό κείμενο να γίνει διεθνώς bestseller οδηγός προσωπικής ανάπτυξης.

public.gr shop bannner image