[Review] Nokia X6 (6.1 Plus) – Η Nokia εισβάλει στα Midrange

Nokia X6 (6.1 Plus) Review

Η ΝΟΚΙΑ σαν εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα μεγάλο comeback στην αγορά των smartphones. Έχοντας δύο δυνατά χαρτιά. Την άψογη ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία της σε ότι έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις . Έτσι κερδίζει όλο και περισσότερους νέους αλλά και παλιούς της πελάτες. Ένα από τα μοντέλα που κέρδισαν το ενδιαφέρον είναι το δίκαρτο Nokia X6 ή 6.1 Plus όπως ήρθε στην Ευρώπη.

Χρησιμοποιήστε το κουπόνι GBMPOK87HY στο Gearbest για να κατέβει η τιμή στα 172Ευρώ

Το Nokia X6 είναι το Νο1 στην λίστα μας Τα 5 καλύτερα κινητά μέχρι 250 ευρώ .

Κουτί και περιεχόμενα

 

Η συσκευασία είναι απλή αλλά περιεκτική. Όπως βλέπεται και στην εικόνα περιέχει φορτιστή μαζί με το καλώδιο του (type c) ,το βιβλιαράκι οδηγιών (στα κινέζικα για το Χ6 ) και μια θήκη σιλικόνης .  Όλα τα παρελκόμενα όπως και η συσκευή είναι τυλιγμένα με ζελατίνα και φυσικά η συσκευή έχει πάνω αυτοκόλλητα με αναγραφόμενα και τα δύο IMEI και άλλους κωδικούς.

Σχεδιασμός 

Η συσκευή είναι πανέμορφη. Όποιος το βλέπει η λέξη που βρίσκει για να το περιγράψει είναι κομψό . Η ποιότητα κατασκευής του παραπέμπει σε πολύ ακριβότερο προϊόν .

Στο μπροστινό μέρος η συσκευή μοιάζει αρκετά με όλα τα κινητά των τελευταίων ετών. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής όψης καλύπτεται από την μεγάλη οθόνη των 5,8 ιντσών. Κάτω υπάρχει το σήμα της Nokia και πάνω ένα μικρό notch που περιέχει την κάμερα και το ηχείο.

Το πίσω μέρος είναι που  (σχετικά) διαφοροποιείται από την μάζα. Η πλάτη είναι από γυαλί με κομμάτια από αλουμίνιο να περιβάλουν τις δύο κάμερες και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων . Δυστυχώς όσο όμορφο είναι το γυαλί, τόσο εύκολα “χαλάει” αισθητικά, καθώς μαζεύει εύκολα δαχτυλιές.

Στη δεξιά μεριά (όπως κοιτάμε την οθόνη) βρίσκουμε τα κουμπιά της έντασης και το power button. Είναι μαύρα και άψογα εναρμονισμένα με το υπόλοιπο σώμα της συσκευής. Από την αριστερή μεριά δεν υπάρχει κάτι. Στο πάνω μέρος υπάρχει το headphone jack και ένα μικρόφωνο.

Γενικά η συσκευή είναι άψογη στο κράτημα και παρά την 5,8 ιντσών οθόνη είναι αρκετά μαζεμένων διαστάσεων. Δεν θα έχετε πρόβλημα στη χρήση με το ένα χέρι.

Τεχνικά Χαρακτιρηστικά

Για την τιμή του θα λέγαμε ότι η συσκευή έχει αρκετά χαρακτηριστικά στα οποία θα μπορούσαμε να σταθούμε.

Η συσκευή που προμηθευτήκαμε από το Gearbest είναι η μεγάλη έκδοση με τα 6GB RAM και 64GB εσωτερική μνήμης. Εντυπωσιακά τα 6GB ραμ για αυτή την κατηγορία τιμής και φαίνεται και στην καθημερινή λειτουργία που γίνεται χωρίς κολλήματα. Ο επεξεργαστής θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δυνατός από τον Snapdragon 636 αλλά πρακτικά δεν φάνηκε να υστερεί σημαντικά.

Η οθόνη όπως προείπαμε είναι 5,8ιτσών ανάλυσης FULL HD+ τεχνολογίας LCD. Είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Εξαιρετικά ρυθμισμένα χρώματα και πολύ καλές γωνίες θέασης. Η φωτεινότητα επίσης είναι αρκετά υψηλή έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα ούτε κάτω από τον ήλιο. Το ηχείο είναι απλά ικανοποιητικό θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

Android one

Περνάμε στο κατά τη γνώμη μας μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συσκευής, το λογισμικό Android One. Για όσους δεν ξέρουν, όσες συσκευές τρέχουν λογισμικό android one, πρακτικά σημαίνει ότι το λογισμικό της συσκευής είναι σχεδόν γυμνό από παρεμβάσεις της εταιρείας (πχ Νοκια) και είναι όπως το κυκλοφορεί η Google. Τι καλό έχει αυτό ; Τελευταία έκδοση Android (9.0) ,πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης σε θέμα ταχύτητας και μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας που δίνει η Google. Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα παρακάτω το Nokia X6 τη στιγμή που γράφουμε το Review (Φεβρουάριος) έχει πάρει και την αναβάθμιση ασφαλείας του Ιανουαρίου. Άψογα.

   

Παρότι κινέζικη συσκευή (το Χ6 μόνο) ,εννοείται ότι αφού το λογισμικό έρχεται κατευθείαν από την Google, έχουμε κανονικά ελληνικά σε όλα τα μενού . Κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα πλέον ακόμα και σε πανάκριβες ναυαρχίδες, το βρίσκεις στο Nokia X6 . Αυτό είναι το ραδιόφωνο . Ναι, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ραδιόφωνο και φυσικά λειτουργεί κανονικά και στην χώρα μας.

Χρησιμοποιήστε το κουπόνι GBMPOK87HY στο Gearbest για να κατέβει η τιμή στα 172Ευρώ

Το Nokia X6 είναι το Νο1 στην λίστα μας Τα 5 καλύτερα κινητά μέχρι 250 ευρώ .

Η μπαταρία της συσκευής είναι 3060mAh . Μπορεί θεωρητικά να φαίνεται μικρή αλλά θα τολμήσουμε να πούμε ότι πρακτικά θα βγάλει την μέρα και στους άνω του μέσο όρου απαιτητικούς χρήστες. Επιπλέον η συσκευή υποστηρίζει Quick Charge 3.0 . Δυστυχώς πρέπει να αγοράσετε κατάλληλο φορτιστή για να επωφεληθείτε από αυτό καθώς ο φορτιστής της συσκευασίας δεν το υποστηρίζει.

Κάμερα και επιδόσεις

Η κάμερα θα λέγαμε σίγουρα ότι δεν είναι το δυνατό σημείο της συσκευής. Μέτρια θα την χαρακτηρίζαμε παρότι εξοπλίζεται με καλά χαρακτηριστικά θα λέγαμε. Εξοπλίζεται με οπίσθια διπλή κάμερα με αισθητήρα 16MP f/2.0 διάφραγμα και 5MP μονόχρωμο φακό με διάφραγμα f / 2,4. Οι ημερήσιες λήψεις είναι καλές, αλλά όχι άψογες. Οι λήψεις χαμηλού φωτισμού είναι μέτριες, με αρκετό θόρυβο.

Έκπληξη σύμφωνα με τα παραπάνω θα λέγαμε ότι είναι η μπροστινή κάμερα! Ο φακός των 16MP αποδίδει πολύ καλές selfie και με πάρα πολύ κάλο bookeh effect (portrait) !

Δείγματα φωτογραφιών που τραβήξαμε θα βρείτε εδώ : https://bit.ly/2Gx9658

Όσο αναφορά τις επιδόσεις του Nokia X6 . Όπως αναφέραμε πιο πάνω το γυμνό Android βοηθάει πάρα πολύ στην γρήγορη και απροβλημάτιστη καθημερινή λειτουργία . Σε browsing , γενικές εφαρμογές, social media δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Εκεί που αρχίζει και φαίνεται ο mid range επεξεργαστής Snapdragon 636 είναι στα απαιτητικά παιχνίδια. Αν παίζεται βαριά παιχνίδια καλύτερα να κοιτάξετε αλλού.

 

Συμπέρασμα

Μια πάρα πολύ καλή συσκευή στην άψογη τιμή των περίπου 170ευρώ που την βρίσκουμε στο Gearbest. Αξίζει τα λεφτά της και την προτείνουμε. Η άψογη εμφάνιση και το Android One μας κέρδισε στην συγκεκριμένη συσκευή , που την θεωρούμε μια από τις καλύτερες στην κατηγορία τιμής της. Μπράβο στην Νοκια.

Χρησιμοποιήστε το κουπόνι GBMPOK87HY στο Gearbest για να κατέβει η τιμή στα 172Ευρώ

Το Nokia X6 είναι το Νο1 στην λίστα μας Τα 5 καλύτερα κινητά μέχρι 250 ευρώ .